Доброволци почистиха „Алеята на здравето“ в Благоевград

Цели 75 чувала с боклуци събраха вчера 27.06.2020 г  доброволци от „Алеята на здравето“ свързваща центъра на града с парк „Бачиново“, Пешеходната алея покрай пътя за Бачиново, Пътеките от двете страни на р.Бистрица, Парк Бачиново, Зоната зад механа Воденицата.

Шокиращото е, че събраното количество е от едва два километра  почистена площ. В акцията, организирана от ФБ групата ЗА ДА НИ ИМА , се включиха над 50 доброволци, половината от които ученици и студенти.Добрата новина е че в акцията се включиха доброволци от Доброволно Формирoвание “Георги Измирлиев-Македончето “,ФБ групата “ За нашия Благоевград“.ФБ групата “Благоевград диша“.

Организаторите  се погрижиха както за набавянето на чували и ръкавици , така и за доброто настроение на участващите в акцията след приключване на дейностите по почистване като организираха  подкрепителният пункт с храни и напитки и много музика .След приключване на акцията беше дарена храна за над 30 души на доброволческата кухня при храм „Св. Николай Чудотворец“, кв.Грамада.