"Гората" идва в Благоевград

Гората.бг ще подари 12 000 плодни и декоративни дръвчета

Гората.бг, ще подари 12 000 плодни и декоративни дръвчета на хората от Благоевград и региона, като ги раздава директно на всеки желаещ.


- Ще се подаряват приоритетно плодни - сливи (жълта афъзка), дюли, ябълки, череши, облачинска вишна, орехи, както и явори, борове, дъбове, златен дъжд, акация и др.
- Така заедно ще се доближим до целта ни от 3 милиона дървета в България (вече сме засадили 1.65 милиона) и ще направим Благоевград и областта по-зелени, красиви и чисти.
- Ще помогнем и на пчелите с медоносни дървета, на хората и животните с плодни. На земята с всяко дърво!


- От 11:00 ч. Ви чакаме на площад "Георги Измирлиев", лесно ще ни познаете.
- Повечето фиданки са 50-130 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 2 метра, вишните, орехите, сливите (жълта афъзка) дюлята са качествени сортове, другите плодни дървета НЕ са облагородени (подложни са) и следва да се облагородят/ашладисат. Размерите варират.
- Ще получите инструкции за съхранение, засаждане и грижа.
- Да, ще може да получите и повече от едно дръвче 🙂. Да, дори 10-20-30, стига да ги засадите законно и да се грижите за тях.
- Ако си носите използвани, но здрави найлонови пликове/малки чували, допълнително ще помогнете на природата.

С участието в кампанията Вие сте се съгласили, че:
1. Ще извършите засаждането на фиданките законно и на подходящи за дървесния вид места, съобразявайки се с разпоредбите на Закона за биологичното разнообразие, Закона за защитените територии, Закона за горите и всяко приложимо законодателство, в това число и общински наредби за градска среда.

2. Ще положите максималната грижа, с цел оцеляването на колкото се може повече дръвчета.

3. По никакъв начин няма да продавате предоставените дръвчета.

4. При възможност ще ни изпратите снимки от засаждането/развитието на дръвчета, като ги качите директно в нашата група: Гората.бг - група.

5. В случай, че приемате дръвчета за други хора–се задължавате да ги информирате за волята на дарителя и ще носите отговорност за техните действия или бездействия като за свои.

6. Ще ни информирате своевременно за всичко важно, което би могло да доведе до нарушаване на закона, добрите практики или ще нанесе вреда на биоразнообразието, природата или хората.

7. Ваши снимки и снимки/видеа с Вас от събитието по раздаване и последващо засаждане, могат да бъдат споделяни в социалните мрежи.

ВАЖНО: Молим, да спазвате създадената от нас организация, която ще приложи противоепидемичните мерки, ще има осигурени дезинфектанти, маски и др. Ако имате каквито и да е симптоми, моля, не идвайте, ще имаме и други събития.