Новоизбраният кмет на Благоевград положи клетва и встъпи в длъжност

Новият кмет на община Благоевград Румен Томов положи клетва на първата сесия на новият общински съвет.

Председателят на ОИК-Благоевград Мартин Бусаров обяви резултатите от избора на общински съветници и балотажа за кмет на областния град.

На церемонията присъства областният управител Бисер Михайлов, след изпълнението на националния химн бе положена клетва от общинските съветници, които са 41 на брой.

„Искам да благодаря на гражданите на Благоевград и всички вас, които с избора си помогнахте за моето избиране. Явно сте припознали моите акценти в предизборната ми програма. Благодаря на всички, пожелавам си съвместна работа за изграждането на един нов облик на Благоевград – един работещ град с нова бизнес среда в него”, каза новоизбраният кмет.

След извършения водосвет започна тайният избор на председател на ОбС. Кандидатурите са две – на лидера на партията на Зелените Андон Тодоров и Рашко Динков.

На първия тур Тодоров събра 20 глас, а Динков – 15. Шест бях недействителните бюлетини. Така изборът бе оспорен, тъй като за избор са необходими 21 гласа. Това наложи втори тур. На него също не бе избран председател, Тодоров получи 19 гласа. Изборът на председател бе отложен за следващата сесия на ОбС.

„В 13 часа събирам всички директори и началници на отдели в общината, за да ми представи всеки от тях десет проблема на общината, които са спешни за решаване“, каза Томов след като влезе в кабинета си.

Източник